DARKRAVER koning van de Harder Styles Stage!

Gepubliceerd op 4 november 2019 om 13:57

De bekende hardcore-dj Darkraver komt zaterdag 28 december naar EXIT 2019! Samen met o.a. Korsakoff, Outsiders zal hij te vinden zijn in de area Hardere Stylen. Dit jaar gehost door REBL City.

Steve Sweet aka Mr. Baco

Darkraver (Steve Sweet) is een hardcore-dj uit Den Haag die al jaren meedraait in het Nederlandse uitgaansleven en is vooral bekend van nummers als ‘Komt ie dan hè’ en ander stevig werk.

Sweet begon zijn carrière als swingbeat-dj in Scheveningen, maar verdiende hier iets te weinig mee en werd daarom ook stripper/danser. In deze periode had Steve diverse wisselende baantjes, waaronder als bewakingsmedewerker in Leiden.

Als stripper werkte hij in 1991 onder meer in de Rotterdamse club Parkzicht. In Parkzicht, waar volgens sommigen de Nederlandse hardcore house is ontstaan, kwam Sweet in aanraking met housemuziek. Hierdoor werd hij uiteindelijk ook dj. Hij werd daarbij al snel een van de populairste hardcore-dj’s.Hij viel ook op door zijn kledij en kapsels.

Steve Sweet is vooral een pure publieks-dj. Verder staat hij bekend als Mr. Baco, vanwege zijn grote voorliefde voor deze mixdrank van cola en rum.

Rond 1997 is hij één van de dj’s die weer in een wat langzamer tempo gaat draaien, waarmee ontstaat wat men New-school (Nu-school) is gaan noemen. De oudere, veel snellere stijl werd daarna Old-school genoemd. Intussen wordt onder Old-school vooral ook house uit de beginperiode verstaan. Samen met DJ Vince scoorde hij enkele grote clubhits zoals “Intelligent Hardcore” en “Thunderground”.

Naast deze beide stromingen van de Hardcore draait Sweet ook hardstyle, jump, en op specifieke classics-feesten. Ook trad hij onder meer op tijdens één van ’s werelds grootste dance-evenementen Sensation, in de Amsterdam ArenA.

Wil jij ook alvast in de stemming komen?


«   »